Uncategorized

Officieel nu!

Afgelopen dinsdag 09-04-2019 om 8.00u zaten we met ons tweetjes in de auto richting Volterra. Een afspraak die al een keer behoorlijk in de soep was gelopen door onze accountant en die afspraak ging vandaag dan eindelijk door! De notaris….

Ik weet van mezelf dat ik altijd met veel zaken gok op het laatste moment en dat doe ik natuurlijk niet met heel belangrijke zaken, maar goed, dat terzijde…onze accountant had vorige keer zijn zaakjes dus niet in orde waardoor de Nederlandse eigenaren hun vliegtickets weer konden annuleren, lekker! En ook nu waren er vragen en mailtjes tot de dag ervoor waarvan ik zelfs dacht “dit is iets wat al klaar had kunnen liggen”, en als ik dat denk….geloof me, dan is dat zo!

Anyway, ook iets wat me niet vaak overkomt….we waren ruim op tijd bij de notaris! Een Limburgs kwartiertje zit er tegenwoordig niet meer in 😉

Vervolgens kwamen onze makelaar en geometra binnen, gevolgd door de eigenaren. Mooi op tijd beginnen dacht ik nog, want mijn ouders waren thuis (met Max want die kon ik niet zo vroeg naar school brengen) en die moesten om uiterlijk half twee naar het vliegveld gebracht worden. Ik had aan onze makelaar al eerder gevraagd of er een andere datum beschikbaar was, maar nee. Vervolgens had ik voor de zekerheid aangegeven dat we tot 11 uur de tijd hadden, dan kon het iets uitlopen en konden we mijn ouders ook nog fatsoenlijk gedag zeggen.

Eerst werd er voorgesteld of we nog even een “caffè” gingen drinken om de hoek, kon wel toch?? Terug op kantoor kwam Meneer zelf binnen (9.30u!) en kregen we letterlijk de wind van voren…als een blaffende hond verklaarde hij nóóit om 11 uur klaar te zijn, hooguit 12 uur of half 1 en draaide zich om…eerste kennismaking met een Italiaanse notaris…

Dan maar een vluggertje, geen opsomming van alles, maar dan ook écht álles!! Alles wat ooit met het pand en de landerijen bij de notaris gepasseerd is lezen ze voor. Ok…nu zag ik wel lichtelijk een donkere wolk verschijnen, want het vliegtuig ging echt niet wachten op onze notaris. We vroegen of er een snellere manier was, en ja warempel zelfs op een vriendelijke toon werd er meegedeeld dat we de Engelse versie op een scherm konden meelezen terwijl de Italiaanse dan zou worden voorgelezen. Ok, het klopt dus….blaffende honden bijten niet.

Een prachtig gebouw in de binnenstad van Volterra, zo’n gebouw waarvan je je afvraagt wat er allemaal gebeurd is in alle afgelopen decennia. En van binnen helemáál om bij weg te smelten, geweldig mooi!!

De kamer waar we zaten was beschilderd tot in de nok en het was alsof we terug in de middeleeuwen zaten.

Hij begon te lezen en mijn donkere (tijdsdruk) wolk verdween als sneeuw voor de zon. Ze praten rap die Italianen, maar dit sloeg álles!!! Echter…..de documenten waren niet eerst naar ons gestuurd ter controle, zoals dat in Nederland gedaan wordt. Dus elke fout, elke komma of wat dan ook werd ter plekke door de notaris aan zijn secretaresse aangegeven en aangepast in het Italiaans én in het Engels. Mijn naam was verkeerd, de naam van de verkopende partij was verkeerd en diverse andere woorden moesten worden gecorrigeerd…langzaam kwam de zwarte wolk weer tevoorschijn. De lijst was 39 blz lang en bijna 9000 woorden….Madonna!!!! (Dat zeggen ze hier ipv OMG)

Exact 12 uur stond hij op, het was klaar, maar hij moest nog stukken printen, die moesten we “effe” tekenen en dan zouden we nog op tijd zijn zei hij vriendelijk. Iets “effe” tekenen is in Italië ongeveer 15-20 handtekeningen, voluit alle namen….dus het duurde zo lang omdat ik…Antoinette Maria Christina heet, en dat vonden ze niet helemaal normaal, tja…

Op de website kan ik vanaf nu vermelden dat Volterra op 20 min rijden van Legoli ligt 😉 Mijn ouders konden na 2 weken alleen maar te hebben gewerkt, de auto in springen en op het vliegveld eruit. Redelijk op tijd én gebracht door de nieuwe eigenaresse van Agriturismo Anna-Rosa 🌹

Leuk…nee, dit hadden we ons iets anders voorgesteld, maar het had niet anders gekund op dat moment.

Nu zijn wij eigenaren van Agriturismo Anna-Rosa in Legoli, we wonen er al een half jaar, en we werken alleen maar van ‘s ochtends tot ‘s avonds om alles klaar te krijgen! Wie weet hoe het er over een half jaar uitziet. In ieder geval zullen we steeds meer mee moeten gaan op de Italiaanse flow, want de verhalen van het openen van een bankrekening, of nog beter…de Italiaanse IKEA, kan ik niet eens omschrijven!!!

2 Comments

  • Freddy en Huguette De Jager

    Ik kan me voorstellen datl jullie in de rats hebben gezeten. Zelf heb ik ook vaak in een dergelijke situatie gezeten en nu komt dit nog steeds voor, alleen met het verschil dat ik nu meer tijd heb omdat ik gepensioneerd ben. Afgelopen maandag hebben we nog 2 uur bij de nieuwe MEGA MEGA Praxis gezeten om drie schuifdeuren voor een inbouwkast te bestellen. Hoe groter het bedrijf hoe langer de termijnen zijn. Misschien is dat in Italië; hoe mooier het pand hoe………..
    In ieder geval gefeliciteerd met jullie nieuwe bezit, moet toch wel een bijzonder gevoel geven, eigenaar te zijn van een boerderij in Italië. Ik hoop dat jullie er ‘s avonds eentje op gedronken hebben om deze “mooie” dag te beklinken.
    Nogmaals succes met alles en dan vooral met de boekingen.

  • Huub Pepels

    Nog steeds leuk om alle verhalen te lezen in de blog. Ik zie hier straks nog wel een keer een boek van verschijnen. Ook de foto’s zijn super om naar te kijken. Het wordt steeds een stukje mooier. En om niet te vergeten, van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe bezit. Ik wens jullie nog veel succes met de laatste lootjes en dat jullie veel boekingen mogen hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *