Praktische info

Het weer in Toscane

Het weer in Toscane is doorgaans erg aangenaam. Zelfs in de wintermaanden kan het zonnetje er al voor zorgen dat de jassen uit kunnen en een espresso op het terras kan worden gedronken.

Speelplezier

Juist omdat we kindvriendelijkheid garanderen hebben we 2 speelplekken. Een speeltuin voor de leeftijd van 3-8 jaar en een speelplek voor de jeugd van 8-14 jaar of ouder… In de speeltuin staan zitjes voor ouders, onder de schaduw van de bomen kun je zelf lekker met een drankje zitten, terwijl je kleintje speelt.

Zwembad

Agriturismo Anna-Rosa beschikt over een heerlijk zout-chloor zwembad van 14 bij 7 meter. De diepte is maximaal 1,35 meter. Alles om het zwembad heen is vernieuwd, het ziet er prachtig uit. De ligging heeft een panoramisch uitzicht.
Bij het zwembad staan ligbedjes tot uw beschikking.
Het zwembad is geopend van mei tot en met oktober. Indien het weer het toelaat kan het eerder of later in het seizoen geopend zijn. Het zwembad is niet verwarmd en er is geen toezicht bij het zwembad.

Eten en drinken

Een vakantie in Italiƫ betekent lekker eten en drinken. Om uw vakantie nog leuker te maken bieden wij enkele eetavonden aan op ons gezamenlijke terras. Dit kan door middel van aanmelding en tegen betaling en is in het hoogseizoen drie maal per week en in het laagseizoen twee maal per week (afhankelijk van het aantal aanmeldingen).

Voor het ontbijt kunt u tegen betaling gebruik maken van de broodjesservice van een lokale bakker en verse eitjes van onze eigen kippen. Elke dag verse broodjes en eitjes, heerlijk toch!?

Agriturismo en onze producten

Anna-Rosa is een agriturismo, een boerenlandgoed waar het agrarische bedrijf gecombineerd wordt met het bieden van toeristische accommodatie. Op het terrein van Anna-Rosa (circa 14 hectare groot) zijn naast de boerenhoeve, ons woonhuis en het zwembad, olijfgaarden en een kleine wijngaard te vinden.
De olijfolieproductie is de belangrijkste agrarische activiteit van onze agriturismo. In onze olijfgaarden staan diverse rassen olijven, Frantoiano, Leccino, Moraiolo, Maurino en Pendolino. Deze rassen geven veel en goede olie. De eerstvolgende oogst van de olijven vindt plaats in oktober/november 2020. Na de oogst worden de olijven zo snel mogelijk gewassen en vervolgens geperst in de nabijgelegen gemeenschappelijke frantoio (pers). Hoe sneller de olijven worden geperst na de pluk, des te hoger is de kwaliteit. Vervolgens wordt de olijfolie gebotteld en voorzien van een etiket met eigen logo. Deze olijfolie is van de beste kwaliteit, verkregen uit de zogeheten eerste koude persing.

Het terrein

De oprijlaan naar de boerderij gaat tussen olijfbomen en wijnranken. Direct bij de boerderij ligt een jonge olijfgaard. Even verderop aan de overzijde van de weg vindt u onze grootste olijfgaard en bos. U kunt zelf een wandeling over het landgoed maken, maar wij zijn ook altijd bereid om u een korte rondleiding te geven.

Huisdieren

Wij houden van huisdieren, maar we hebben weloverwogen besloten geen huisdieren te ontvangen.