Praktische info

Het weer in Toscane

Het weer in Toscane is doorgaans erg aangenaam. Zelfs in de wintermaanden kan het zonnetje er al voor zorgen dat de jassen uit kunnen en een espresso op het terras kan worden gedronken. Nederlandse weerapps geven niet altijd een realistisch beeld van het weer in onze omgeving. Door hoogteverschillen is het altijd afwachten wat daarvan klopt. Wij bekijken het per dag en genieten vooral…..

Zwembad

Agriturismo Anna-Rosa beschikt over een heerlijk zwembad van 14 bij 7 meter. De diepte is maximaal 1,35 meter. Alles om het zwembad heen is vernieuwd, het ziet er prachtig uit. De ligging heeft een panoramisch uitzicht.
Bij het zwembad staan ligbedjes tot uw beschikking.
Het zwembad is geopend van mei tot en met oktober. Indien het weer het toelaat kan het eerder of later in het seizoen geopend zijn. Het zwembad is niet verwarmd. Er is geen toezicht bij het zwembad.

Eten en drinken

Een vakantie in Italië betekent lekker eten en drinken. Om uw vakantie nog leuker te maken, bieden wij enkele avonden aan bij ons te eten op het gezamenlijke terras. Dit kan door middel van aanmelding en tegen betaling en is in het hoog-seizoen drie maal per week en in het midden-seizoen twee maal per week.

Voor het ontbijt kunt u tegen betaling gebruik maken van de broodjesservice (van de bakker uit een dorpje in de buurt) en verse eitjes van onze eigen kippen. Elke dag verse broodjes en eitjes…heerlijk toch?

Agriturismo en onze producten

Anna-Rosa is een agriturismo, een boerenlandgoed waar het agrarische bedrijf gecombineerd wordt met het bieden van toeristische accommodatie. Op het terrein van Agriturismo Anna-Rosa (circa 14 hectare groot) zijn naast de boerenhoeve, ons woonhuis en het zwembad, olijfgaarden en een kleine wijngaard te vinden.
De olijfolieproductie is de belangrijkste agrarische activiteit van onze agriturismo. In onze olijfgaarden staan diverse rassen olijven, Frantoiano, Leccino, Moraiolo, Maurino en Pendolino. Deze rassen geven veel en goede olie. De eerstvolgende oogst van de olijven vindt plaats in november 2019. Na de oogst worden de olijven zo snel mogelijk gewassen en vervolgens geperst in de nabijgelegen gemeenschappelijke frantoio (pers). Hoe sneller de olijven worden geperst na de pluk, des te hoger is de kwaliteit. Vervolgens wordt de olijfolie gebotteld en voorzien van een etiket met eigen logo. Deze olijfolie is van de beste kwaliteit, verkregen uit de zogeheten eerste koude persing.

In onze kleine wijngaard staan voornamelijk Sangiovese druiven. Van druif tot fles……  De oogst van de druiven gebeurt meestal medio september.

In samenwerking met omringende boeren zijn wij onze kleine wijngaard aan het herstellen om zo ook hier wijn met eigen label te krijgen.

Het terrein

De oprijlaan naar de boerderij gaat tussen olijfbomen en wijnranken. Direct bij de boerderij ligt een jonge olijfgaard. Even verderop aan de overzijde van de weg vindt u onze grootste olijfgaard en bos. U kunt zelf een wandeling over het landgoed maken, maar wij zijn ook altijd bereid om u een korte rondleiding te geven.

Huisdieren

Wij houden van huisdieren, maar we hebben weloverwogen besloten geen huisdieren te ontvangen.

Betalingswijze

Bij reservering  sturen wij een bevestiging en vragen wij u een aanbetaling van 40%. Deze dient te worden voldaan binnen 14 dagen na ontvangst van onze bevestiging. Indien de aanbetaling niet is voldaan vervalt de reservering!

Na ontvangst van de aanbetaling ontvangt u een ontvangstbevestiging van de aanbetaling.
Het restbedrag dient te worden betaald uiterlijk 6 weken voor de aankomstdag.
Na ontvangst van de restbetaling ontvangt u van ons eveneens een ontvangstbevestiging, een informatiemail met algemene voorwaarden en de routebeschrijving.
Let op: Wij geven geen geld terug. We adviseren u zelf een goede annuleringsverzekering af te sluiten.