Over Anna-Rosa

De ligging

Agriturismo Anna-Rosa is prachtig gelegen in de Toscaanse heuvels, halverwege tussen Pisa en Florence, in het dorpje Legoli (gemeente Peccioli).
Vreemd èn gelukkig genoeg is dit nog één van de minder druk bezochte delen van Toscane, terwijl het juist alles te bieden heeft voor een echte Toscaanse vakantie. Zo zijn vanaf de agriturismo de indrukwekkende steden Pisa, Lucca, Florence, San Gimignano, Volterra en Siena per auto bereikbaar. Ook  de Toscaanse kust is niet ver weg. Er zijn diverse wandelroutes in de buurt. Ook golfen is op korte afstand mogelijk op de prachtige golfbaan van Castelfalfi. Lees meer bij activiteiten.

Wij geven u tijdens uw verblijf op Agriturismo Anna-Rosa vanzelfsprekend graag advies over alle mogelijkheden.

Alvast meer weten? Lees dan verder!

Het weer in Toscane

Het weer in Toscane is doorgaans erg aangenaam. Zelfs in de wintermaanden kan het zonnetje er al voor zorgen dat de jassen uit kunnen en een cappuccino op het terras kan worden gedronken. De zomers zijn zonovergoten en het zwembad is dan ook de plek bij uitstek!

Speelplezier

Juist omdat we kind vriendelijkheid garanderen hebben we 2 speelplekken. Een speeltuin voor de leeftijd van 3-8 jaar en een speelplek voor de jeugd van 8-14 jaar of ouder… In de speeltuin staan zitjes voor ouders, onder de schaduw van de bomen kun je zelf lekker met een drankje zitten, terwijl je kleintje speelt.

Zwembad

Agriturismo Anna-Rosa beschikt over een heerlijk zwembad van 14 bij 7 meter. De diepte is maximaal 1,35 meter. Alles om het zwembad heen is vernieuwd en het ziet er prachtig uit. De ligging heeft een panoramisch uitzicht.
Bij het zwembad staan ligbedjes tot uw beschikking.
Het zwembad is geopend van mei tot en met oktober. Indien het weer het toelaat kan het eerder of later in het seizoen geopend zijn. Het zwembad is niet verwarmd en er is geen toezicht bij het zwembad.

Eten en drinken

Een vakantie in Italië betekent lekker eten en drinken. Om uw vakantie nog leuker te maken bieden wij enkele eetavonden aan op ons gezamenlijke terras. Dit kan door middel van aanmelding en tegen betaling. In het hoogseizoen organiseren we drie maal per week een eetavond en in het laagseizoen twee maal per week (afhankelijk van het aantal aanmeldingen).

Voor het ontbijt kunt u tegen betaling gebruik maken van de broodjesservice van een lokale bakker en verse eitjes van onze eigen kippen. Elke dag verse broodjes en eitjes, heerlijk toch!?

Agriturismo en onze producten

Anna-Rosa is een agriturismo, een boerenlandgoed waar het agrarische bedrijf gecombineerd wordt met het bieden van toeristische accommodatie. Op het terrein van Anna-Rosa (circa 14 hectare groot) zijn naast de boerenhoeve, ons woonhuis en het zwembad, olijfgaarden en een kleine wijngaard te vinden.
De olijfolieproductie is de belangrijkste agrarische activiteit van onze agriturismo. In onze olijfgaarden staan diverse rassen olijven, Frantoiano, Leccino, Moraiolo, Maurino en Pendolino. Deze rassen geven veel en goede olie. Na de oogst worden de olijven zo snel mogelijk gewassen en vervolgens geperst in de nabijgelegen gemeenschappelijke frantoio (pers). Hoe sneller de olijven worden geperst na de pluk, des te hoger is de kwaliteit. Vervolgens wordt de olijfolie gebotteld en voorzien van een etiket met eigen logo. Deze olijfolie is van de beste kwaliteit, verkregen uit de zogeheten eerste koude persing. In de zomer hebben we volop vers fruit van eigen bomen. Onder andere: vijgen, pruimen, abrikozen peren, sinaasappels en mispels.

Het terrein

De oprijlaan naar de boerderij gaat tussen olijfbomen en wijnranken. Direct bij de boerderij ligt een jonge olijfgaard. Even verderop aan de overzijde van de weg vindt u onze grootste olijfgaard en bos. U kunt zelf een wandeling over het landgoed maken, maar wij zijn ook altijd bereid om u een korte rondleiding te geven.

Oplaadpunt elektrische auto’s

We beschikken over een vijf-polige krachtstroom aansluiting (rood stopcontact) om elektrische auto’s op te laden. Per oplaadbeurt vragen we 10,-

Huisdieren

Wij houden van huisdieren, maar we hebben weloverwogen besloten geen huisdieren te ontvangen.