anna-rosa zwembad vanaf het terras

Over Anna-Rosa

De ligging

Agriturismo Anna-Rosa is prachtig gelegen in de Toscaanse heuvels, halverwege tussen Pisa en Florence, in het dorpje Legoli (gemeente Peccioli).
Vreemd en gelukkig genoeg is dit nog één van de minder druk bezochte delen van Toscane, terwijl het juist alles te bieden heeft voor een echte Toscaanse vakantie. Vanaf de agriturismo zijn de indrukwekkende steden Pisa, Lucca, Florence, San Gimignano, Volterra en Siena eenvoudig per auto bereikbaar. Ook de Toscaanse kust ligt op slecht 35 autominuten. Er zijn diverse wandelroutes in de buurt. Fuccessio een stadje op de pelgrimsroute, via Francigena is slechts 30 km bij ons vandaan. Ook golfen is op korte afstand mogelijk op de prachtige golfbaan van Castelfalfi. Lees meer over de verschillende activiteiten in onze blogs.

Wij geven je tijdens je verblijf op Agriturismo Anna-Rosa vanzelfsprekend graag advies over alle mogelijkheden.

Alvast meer weten? Lees dan verder!

Beheerders Anna-Rosa

Even voorstellen Iris en Jentse! Dit spontane en enthousiaste stel maakt jullie vakantie compleet.
Jentse heeft veel ervaring in de horeca en is erg handig. Zijn zelfgemaakte tiramisu is om je vingers bij af te likken. Iris is creatief, gastvrij en organiseert graag leuke activiteiten. En niet geheel onbelangrijk, ze is gek op tiramisu! 

Het weer in Toscane

Het weer in Toscane is doorgaans erg aangenaam. Zelfs in de wintermaanden kan het zonnetje er al voor zorgen dat de jassen uit kunnen en een cappuccino op het terras kan worden gedronken. De zomers zijn zonovergoten en het zwembad is dan ook de plek bij uitstek! Is het een warme zomer zoals in 2022? Stel je daar op in en pas je tempo aan. Dat doen de Italianen ook. Wat voor weer het ook is het uitzicht is elke weer prachtig.

Speelplezier

Juist omdat we kindvriendelijkheid garanderen hebben we twee speelplekken. Een speeltuin voor de leeftijd van 3-8 jaar met trampoline, schommel en andere speeltoestellen. De kinderen kunnen zich lekker uitleven. Voor de rust van de kleintjes hebben we een aparte speelplek voor de kids vanaf 8 jaar, met een basketbalnet en een pannaveldje. Onze kippen mogen de kinderen samen met ons voeren. In de speeltuin staan zitjes voor ouders, onder de schaduw van de bomen kun je zelf lekker zitten met een drankje en een goed boek, terwijl je kleintje speelt.
Ook kan er naar hartenlust gespeeld worden met de spelletjes of speelgoed in de Cantina.

Zwembad

Agriturismo Anna-Rosa beschikt over een heerlijk zwembad van 14 bij 7 meter. De diepte is maximaal 1,35 meter.  De ligging heeft een panoramisch uitzicht. Vanzelfsprekend staan bij het zwembad ligbedjes.
Het zwembad is geopend van eind april tot medio oktober. Het zwembad is niet verwarmd en er is geen toezicht bij het zwembad.

 

Eten en drinken

Een vakantie in Italië betekent lekker eten en drinken. Om je vakantie nog leuker te maken organiseren we afhankelijk van de bezetting en interesse meerdere eetavonden per week op ons gezamenlijke terras. Je kunt je hiervoor ter plekke aanmelden, de kosten worden bij check-out verrekend met de borg. Wil je een drankje drinken op ons terras of tijdens een van de eetavonden, dan kan dat natuurlijk. Wij hanteren hiervoor het ‘eerlijkheidsprincipe’, dit betekent je noteert wat je gebruikt.

Voor het ontbijt kun je tegen betaling gebruik maken van de broodjesservice van een lokale bakker en als ze genoeg leggen, verse eitjes van onze eigen kippen. Elke dag verse broodjes en eitjes, heerlijk toch!?

 

Agriturismo en onze producten

Anna-Rosa is een agriturismo, een boerenlandgoed waar het agrarische bedrijf gecombineerd wordt met het bieden van toeristische accommodatie. Op het terrein van Anna-Rosa (ongeveer 14 hectare groot) zijn naast de boerenhoeve, ons woonhuis en het zwembad, olijfgaarden en een kleine wijngaard te vinden. Duurzaamheid en dus respect voor de natuur en hoe we daar mee omgaan is voor ons van groot belang. We gaan bewust om met energie, water, maar ook met de afvalverwerking zodat dit niet in de natuur terecht komt.  We zitten in het proces om een Ecco / bio gecertificeerde boerderij te worden.

De olijfolieproductie is de belangrijkste agrarische activiteit van onze agriturismo. In onze olijfgaarden staan diverse rassen olijven, Frantoiano, Leccino, Moraiolo, Maurino en Pendolino. Deze rassen geven veel en goede olie. Na de oogst worden de olijven zo snel mogelijk gewassen en vervolgens geperst in de nabijgelegen gemeenschappelijke frantoio (pers). Hoe sneller de olijven worden geperst na de pluk, des te hoger is de kwaliteit. Vervolgens wordt de olijfolie gebotteld en voorzien van een etiket met eigen logo. Deze olijfolie is van de beste kwaliteit, extra virgin verkregen uit de zogeheten eerste koude persing. Deze pure olijfolie verkopen we ook op onze Agriturismo. (zolang de voorraad strekt).

 

Het terrein

De oprijlaan naar de boerderij gaat tussen olijfbomen en wijnranken. Direct bij de boerderij ligt een jonge olijfgaard. Even verderop aan de overzijde van de weg vind je onze grootste olijfgaard en bos. Je kunt zelf een wandeling over het landgoed maken, maar we zijn ook altijd bereid om je een rondleiding te geven.


Oplaadpunt elektrische auto’s

We beschikken over een vijfpolige krachtstroom aansluiting (rood) en een driepolige aansluiting (blauw) om elektrische auto’s op te laden. We hebben geen kabel of converters voor andere aansluitingen. Per oplaadbeurt vragen we een vergoeding op basis van de geldende tarieven per kwh ( augustus 2023 € 0,25 per kwh). Ook hier werken we weer met het eerlijkheidsprincipe en vragen we je per laadbeurt de kwh te noteren. Dit verrekenen we bij check-out.
In Pontederra zit een snellader van 300 kwh. Hier kun je binnen 20 minuten opladen tot 80%.

 

Massage

Elke vrijdag komt Liliana naar onze Agriturismo en kan ze heerlijke massages geven. 

 

Huisdieren

Wij houden van huisdieren, maar we hebben weloverwogen besloten geen huisdieren te ontvangen.

Wat zeggen onze gasten?

We hebben een mooi gastenboek met complimenten en tips van onze gasten.

Wat zeggen onze gasten online?

Check ook enkele online reviews die we verzameld hebben van verschillende platforms.

Meer weten over onze tarieven en wat is inbegrepen en wat niet is inbegrepen, klik hier