reizen met kinderen in de auto Anna-rosa
Activiteiten

In de auto met kids naar Italië – Anna-Rosa

Met de auto en (kleine) kinderen reizen naar Italië vraagt om voorbereiding. We zetten onze tips op een rijtje. Natuurlijk kunnen we alleen tips geven gebaseerd op eigen ervaringen. Het blijft uiteindelijk wel iets waar jullie jezelf prettig bij voelen en wat je kinderen aankunnen. Dat kun je altijd zelf nog beter inschatten dan wij dat kunnen.

Boek een overnachting

TIP: Boek een overnachting voor de heen- en terugreis. In een keer rijden kan, maar dat is best pittig.

Gotthardtunnel

Handig is om de heenreis was zo te plannen dat je de Gotthard tunnel in Zwitserland pas laat op de avond neemt, dan heb je de minste kans op file. TIP: de Gotthard tunnel heeft een live webcam dan kun je realtime de drukte bijhouden.

Heenreis hotel/B&B Como

Vlak na de grens rondom Como zou je een hotel/B&B kunnen boeken. TIP: googelen op wat nog beschikbaar is. Het aanbod is best groot. Kies bij voorkeur een plek waar je 24 uur per dag kunt inchecken, dan kun je nog een mooi aantal uurtjes slaap pakken. Vanaf hier is het nog maar een rit van vier a vijf uur naar onze Agriturismo.

Inchecken bij Agriturismo Anna-Rosa is na 16.00 uur. Voor die tijd zijn onze beheerder erg druk bezig om alles in orde te maken voor jullie en de andere gasten. Dit betekent dat je in de ochtend kun je dus rustig aan doen. Rustig ontbijten en wellicht iets bekijken in de mooie omgeving van Como.

Terugreis hotel/B&B grens Zwitserland/Duitsland

Voor de terugweg geldt hetzelfde maar dan zou je kunnen denken aan een hotel vlak na de grens met Zwitserland in Duitsland. Dan is de reis door de Gotthard niet in de avond, maar ondanks alle vervelende verhalen die je leest en hoort hebben wij weinig files gehad. Het hangt natuurlijk van de periode af en je moet ook een beetje geluk hebben.

Onze check-out is voor 10:00 uur. Wij merken dat de meeste gasten dit seizoen tussen 8:00 en 10:00 uur vertrekken.

Brennerpass

Dit jaar is het vanaf Hemelvaart erg druk op de route. Een andere optie is om via Oostenrijk te rijden en de Brennerpass te nemen, maar ook deze route kan druk zijn in het hoogseizoen. Ook de Brennerspas heeft een liveview webcam

Tolwegen

Houd ook rekening met de tolvignetten in Zwitserland en Oostenrijk. In Italië zijn tolpoortjes waar je doorheen gaat en makkelijk met je creditcard kan betalen. Deze stations zijn over het algemeen best druk. Dit kun je vermijden met een tolbadge. Deze kun je online aankopen bij de ANWB

Zit je op Facebook dan is de groep: ‘Naar Italië met de auto’ een handige groep voor de laatste informatie. Vaak plaatsen reizigers tijdens hun reis berichten en blijf je op de hoogte.

Vakantiegevoel

Verder adviseren we om vanaf de start van jullie reis een vakantiegevoel te creëren. Zorg voor kleine cadeautjes, speel spelletjes in de auto, zoals: rode auto’s tellen. Video’s kijken en luisterverhaaltjes kunnen natuurlijk ook. Stop regelmatig onderweg, picknick onderweg bij een speeltuin en ‘go with the flow’. De drukte kun je toch niet veranderen. 

Succes met de voorbereiding een goede reis en tot snel bij Anna-Rosa

Team Anna-Rosa