
Pasta del vicino à la Anna-Rosa
Dit recept Pasta del Vicino kregen we, zoals de naam al aangeeft van onze Italiaanse buurvrouw in Peccioli. Zoals zo vaak in Toscane gaan gerechten van Nonna op dochter, en zo blijft de smaak van familie en traditie bewaard. Pasta del vicino is een eenvoudige, pure pastasaus die je meteen meeneemt naar de geurige keukens en lange eettafels van Toscane. Een recept om te koesteren én door te geven.
Veel plezier met het klaarmaken, Iris & Jentse
Ingrediënten voor 4 personen:
- Olijfolie
- Ui
- Oregano
- Thijm
- Peterselie
- Bieslook
- Pancetta
- Courgettes
- Roomkaas
- Zout en Peper
Bereidingswijze:
- Snijd de ui en fruit deze in olijfolie.
- Voeg alle verse kruiden toe.
- Als de ui gefruit is voeg je de pancetta toe
- Snijd de courgette julienne en voeg deze toe
- Als deze zacht is voeg je naar smaak de roomkaas toe
- Maak het geheel af met eventueel nog peper en zout
- Kook de pasta volgens het recept op de verpakking
- En voeg nog een lepel kookvocht toe aan de saus
- Giet de pasta af
- roer de saus erdoor
Buon appetito, Iris & Jentse