Pasta del Vicino anna-rosa toscane italie
Recepten à la Anna-Rosa

Pasta del vicino à la Anna-Rosa

Dit recept Pasta del Vicino kregen we, zoals de naam al aangeeft van onze Italiaanse buurvrouw in Peccioli. Zoals zo vaak in Toscane gaan gerechten van Nonna op dochter, en zo blijft de smaak van familie en traditie bewaard. Pasta del vicino is een eenvoudige, pure pastasaus die je meteen meeneemt naar de geurige keukens en lange eettafels van Toscane. Een recept om te koesteren én door te geven.

Veel plezier met het klaarmaken, Iris & Jentse

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Olijfolie
  • Ui
  • Oregano
  • Thijm
  • Peterselie
  • Bieslook
  • Pancetta
  • Courgettes
  • Roomkaas
  • Zout en Peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui en fruit deze in olijfolie.
  2. Voeg alle verse kruiden toe.
  3. Als de ui gefruit is voeg je de pancetta toe
  4. Snijd de courgette julienne en voeg deze toe
  5. Als deze zacht is voeg je naar smaak de roomkaas toe
  6. Maak het geheel af met eventueel nog peper en zout
  7. Kook de pasta volgens het recept op de verpakking
  8. En voeg nog een lepel kookvocht toe aan de saus
  9. Giet de pasta af
  10. roer de saus erdoor

Buon appetito, Iris & Jentse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *