pisa toren bezoeken
Activiteiten,  Omgeving

Pisa, de toren van Pisa

Het kleine stadje Pisa werd wereldberoemd door de scheve toren van Pisa. De ‘Torre Pendente di Pisa’. Het is een unieke toren door de helling van het gebouw die vrijwel direct na de bouw in de 12de eeuw al ontstond. De toren is ongetwijfeld hét symbool van de stad en er dagelijks komen heel wat toeristen van over de hele wereld dit scheefgezakte monument bezoeken en beklimmen. Doordat de toren scheef staat is het naar boven en beneden lopen over de 251 treden een nieuwe ervaring. Naast de toren zelf zijn ook de creatieve foto’s wereldberoemd die bezoekers maken voor hun social media.

Wil je de toren van Pisa bezoeken zorg dan dat je op tijd tickets koopt. Er kunnen maar 30 mensen tegelijk de Toren van Pisa in. Een bezoek duurt een halfuur. I.v.m. veiligheidsredenen zijn kinderen onder de 8 jaar niet toegestaan. Let op de vloer is bobbelig en glad. Het is niet toegestaan tassen of bagage mee naar boven te nemen.

Je kunt een ticket ook combineren met een ticket voor de prachtige naastgelegen Kathedraal. Meer informatie over de tickets https://www.opapisa.it/biglietti/qualche-informazione-prima-di-comprare-il-biglietto/
Tickets direct kopen https://www.opapisa.it/biglietti/acquista/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *