Boerderijbrouwerij ‘Birrificio agricolo Poggio Rosso’ - anna-rosa
Activiteiten,  Eten en drinken,  Omgeving

Boerderijbrouwerij ‘Birrificio agricolo Poggio Rosso’

Toscane is natuurlijk een van de bekendste en belangrijkste wijnregio’s in Italië, maar inmiddels telt de provincie ook al meer dan 100 kleine en middelgrote bierbrouwerijen die verschillende, ambachtelijke bieren brouwen. De dichtstbijzijnde en onze persoonlijke favoriet vind je op slechts 15 kilometer van de Agriturismo, namelijk Birrificio agricolo Poggio Rosso. Pas een jaar geleden opende deze brouwerij met proeflokaal haar deuren en de recensies en de bieren die er gebrouwen worden zijn veelbelovend.

Het verhaal van Poggio Rosso duurt al verschillende generaties en gaat over boeren in de Toscaanse heuvels die een passie hebben voor het produceren van agrarisch en ambachtelijk bier. Het verhaal begon met thuisbrouwen en diverse brouwcursussen en inmiddels is de brouwerij geboren waar ook biologische granen verbouwd worden voor de productie van de bieren. Wanneer je een bezoek brengt aan de brouwerij ben je op de plek waar het proces begint en eindigt, dicht bij de grondstoffen, granen, het brouwproces en het afvullen van de bieren. De brouwerij is volledig eco-duurzaam en is ontworpen met als doel de harmonie van de natuur en het landschap te respecteren.

Wil je een van de bieren van Poggio Rosso proeven? Dat kan bij Anna-Rosa. In de koelkast in de Cantina staan twee verschillende bieren koud. Biba is een Blanche bier gebrouwen met tarwe van het eigen land. Lappe is een Weiss bier dat wordt gekenmerkt door tonen van tropisch fruit en is licht kruidig.

We raden je zeker aan om een bezoek te brengen aan het proeflokaal om meer bieren te proeven en te genieten van de geweldige ambiance en de prachtige plek. Naast de bieren worden er ook vers belegde focaccia’s geserveerd en er is ruimte genoeg voor kinderen om lekker rond te rennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *