Activiteiten,  Agriturismo,  Omgeving

Betoverend Lajatico: Het Geboortedorp van Andrea Bocelli en het Teatro del Silenzio in het Hart van Toscane

Lajatico, een schilderachtig dorpje op slechts een korte rit van de agriturismo verwijderd, heeft zijn roem te danken aan de geboorteplaats van een van Italië’s meest beroemde zangers: Andrea Bocelli. Dit betoverende, kleurrijke dorpje prijkt met kunstwerken en muurschilderingen en is absoluut een bezoek waard. Een ontspannen wandeling door de straten, gevolgd door een kop koffie in een lokaal café, is een geweldige manier om de omgeving te verkennen als je in de buurt bent.

Een hoogtepunt van een bezoek aan Lajatico is zonder twijfel het eigen amfitheater van Andrea Bocelli, genaamd het Teatro del Silenzio. Dit prachtige theater ligt te midden van de Toscaanse heuvels en wordt twee keer per jaar, in juli, opengesteld voor het publiek tijdens de optredens van Andrea Bocelli. Buiten deze concerten is het theater vrij toegankelijk. Op de plek waar tijdens de concerten het podium wordt opgebouwd, prijkt gedurende het hele jaar een indrukwekkend kunstwerk. Elk jaar wordt er voor elk concert een nieuw kunstwerk ontworpen. (Lees ook ons andere blog over Teatro del Silenzio)

Er wordt gefluisterd dat Andrea Bocelli meerdere keren per jaar terugkeert naar zijn geboortedorp en te paard een rondje door het dorp maakt. Kun je hem spotten? Vergeet niet om een foto te maken, want helaas hebben wij hem nog niet mogen ontmoeten.

Op de terugweg naar Agriturismo Anna-Rosa is een bezoek aan de boerderij Il Poggione een must. Il Poggione is een kleine biologische boerderij waar kazen worden geproduceerd van koeien-, schapen- en geitenmelk. Als je geluk hebt, kun je even in de stallen rondkijken en de dieren ontmoeten, waaronder kippen, varkens, honden en ezels. Er is ook een boetiek op de boerderij waar je verschillende kazen kunt kopen, van jong tot oud, met of zonder kruiden, ricotta, mozzarella en vele andere variëteiten. Al deze lekkernijen zijn de perfecte aanvulling voor een aperitief of een broodmaaltijd en het is dus zeker de moeite waard om een paar kazen mee terug te nemen naar de Agriturismo.

Route via google maps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *