Traditioneel Italiaans genieten in restaurant Da Nello in Lajatico
Activiteiten,  Eten en drinken

Traditioneel Italiaans genieten in restaurant Da Nello in Lajatico

Lajatico, ligt net als Agriturismo Anna-Rosa in het hart van Toscane. Het is een charmant dorpje dat je betovert met zijn schoonheid en rijke geschiedenis. Het is is niet alleen een schilderachtig dorpje, maar ook de geboorteplaats van de beroemde Italiaanse zanger Andrea Bocelli. Jaarlijks organiseert Bocelli het “Teatro del Silenzio,” een uniek openluchtconcert in de Toscaanse heuvels. Dit evenement doorbreekt de stilte met prachtige muziek (lees ook ons andere blog). Verken de pittoreske straatjes en pleinen van Lajatico, typerend voor middeleeuwse Italiaanse dorpen. Bezoek de historische kerk van San Leonardo en ontdek de rijke geschiedenis en architectuur.

Omgeving: natuurschoon, fotomomenten en wijn

De omgeving van Lajatico biedt een schilderachtig landschap, ideaal voor wandelaars, natuurliefhebbers en (amateur)fotografen. Denk aan cipressen, olijfgaarden en zonnebloemvelden, natuurlijk afhankelijk van de periode van je bezoek. Lajatico bevindt zich te midden van enkele van de beste wijnproducerende gebieden van Toscane. De omliggende wijngaarden verwelkomen wijnliefhebbers voor proeverijen en bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van Italiaanse wijnen.

Traditioneel Italiaans genieten in restaurant Da Nello in Lajatico

Als je van lekker traditioneel Italiaans eten houdt, raden we Da Nello aan op Piazza via Veneto. Da Nello is een restaurant doordrenkt met Italiaanse gastvrijheid en traditie. Bij binnenkomst in dit charmante etablissement word je meteen omhuld door een warme en uitnodigende sfeer. De inrichting van Da Nello is een lust voor het oog. Het restaurant heeft sfeervolle boogjes, prachtige mozaïekvloeren en karakteristieke blauwe kastjes die je gelijk een gevoel van thuiskomen geven. De muren zijn versierd met foto’s van bekende Italiaanse zangers en aangevuld met geschreven teksten, waardoor een gevoel van trots en cultuur in de lucht hangt.

De bediening is uitermate vriendelijk en als je plaatsneemt in de vleugel waar ook de keuken is gevestigd, maak je deel uit van een zoete inval van bewoners die een maaltijd komen afhalen. Iedereen begroet elkaar vriendelijk met een “Buongiorno” bij aankomst en “Buongiornata” bij vertrek, waardoor je je meteen deel voelt van de lokale gemeenschap.

De gehele ervaring wordt versterkt door de traditionele Italiaanse gerechten van Da Nello. De kleine menukaart biedt heerlijke gerechten van goede kwaliteit. De wijnkaart is daarentegen heel uitgebreid. De prijzen zijn redelijk, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor fijnproevers die ook op hun budget letten. Kortom, een gastvrije sfeer die je niet snel zult vergeten. Het is een plek waar smaken samenkomen met geschiedenis en waar bezoekers zich meteen thuis voelen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *