livorno havenstad top 10 Anna-Rosa Agriturismo toscane
Activiteiten,  Omgeving

Livorno, de havenstad

Livorno is een Italiaanse havenstad aan de westkust van Toscane. De stad is bekend om haar visgerechten, de vestingwerken uit de Renaissance en de moderne haven met een haven voor cruiseschepen.
De bastions van het 16e-eeuwse Fortezza Vecchia kijken uit op de haven en de kanalen; Venezia Nuova van de stad.

Hier hebben we tien plekken die je kunt bezoeken in Livorno, Italiƫ:

  1. Dinsdag is marktdag, dus een goede keuze om juist die dag naar Livorno te gaan. Mercato Centrale: is dagelijks geopend, dit is een levendige centrale overdekte markt met verse producten, zeevruchten en lokale specialiteiten.
  2. Fortezza Vecchia: het 16e-eeuws fort gelegen in het centrum van de stad, met een panoramisch uitzicht over Livorno en de omgeving.
  3. Museo di Storia Naturale del Mediterraneo: een natuurhistorisch museum met tentoonstellingen over zeebiologie, geologie en paleontologie.
  4. Terrazza Mascagni: een schilderachtig terras met uitzicht op de haven en de stad. De promenade langs het water met dambordbestrating, is de belangrijkste ontmoetingsplaats van de stad.
  5. Cisternone: een enorme ondergrondse waterput uit de 16e eeuw, open voor rondleidingen.
  6. Livorno Aquarium: een aquarium met meer dan 200 soorten mediterrane en tropische vissen, alsmede zeezoogdieren, reptielen en vogels.
  7. Parco delle Cascine: een groot park met tuinen, een meer en diverse recreatiemogelijkheden.
  8. Basilica di San Francesco: een prachtige basiliek met een gotische gevel en een barok interieur, waarin het graf van Sint Franciscus van Assisi is ondergebracht.
  9. Chiesa di Sant’Andrea: een 17e-eeuwse kerk met een sierlijk barok interieur met fresco’s, stucwerk en een marmeren altaar.
  10. Venezia Nuova, kunt de stad ook vanaf het water bekijken door een boottour te boeken door de kanalen van de stad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *