siena top 5 anna-rosa agriturismo
Activiteiten,  Eten en drinken,  Omgeving

Siena, de middeleeuwse stad

Siena, de stad die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Toscane! Siena betekent oranjerood. Dit is een verwijzing naar de oranjerode daken van deze middeleeuwse stad. Siena ligt slechts op 85 km vanaf Agriturismo Anna-Rosa.
Wandelen is een goede manier om de schoonheid van Siena te ervaren. Zodra je de stadspoort doorgaat stap je de middeleeuwen binnen. De stad heeft vele mooie straatjes en steegjes die uitkomen op uitnodigende pleintjes met kathedralen.

Lees verder onder de foto’s voor de top 5

Fotocredit – eZter

Must see / do – top 5 Siena Toscane


1 – Piazza del Campo
Piazza del Campo is het centrale plein van Siena, de plaatselijke bevolking noemt het ‘Il Campo’ wat betekent ‘veld’.

2 – Palazzo Pubblico
Op het Il Campo vind je Palazzo Pubblico is een prachtig paleis. Dit prachtige gebouw dateert uit de 13e eeuw en was ooit de plaats waar de republikeinse regering zetelde. Elke kamer binnen heeft ingewikkelde decoraties, schilderijen en fresco’s.

3 – Duomo di Siena
Deze middeleeuwse kathedraal heeft een zwart-wit marmeren gevel. De vloer in de kathedraal  volledig is ingelegd met scènes uit de bijbel.

4 – De stadsmuren van Siena
De middeleeuwse stadsmuur die de gehele stad omringd is volledig in tact gebleven. De stadsmuur is 7 km lang en wordt afgewisseld door de oude toegangspoorten van de stad.
Zorg dat je Porta Camollia in het noorden van de stad niet mist. Boven de poort staat de spreuk, COR MAGIS TIBI SENA PANDIT, wat betekent: “Siena opent haar hart voor u, dat groter is dan deze poort”.

5 – Eten….
Sluit je bezoek aan Siena af in een van de vele traditionele osteria. Wil je genieten? Kies dan een plaatselijke specialiteit zoals scottiglia (langzaam gegaard vlees in tomatensaus), crostini neri (geroosterd brood met lever), vergezeld van een heerlijke locale wijn.