run and bike Peccioli
Activiteiten,  Evenementen

Evenement in Peccioli: Eco Run en Bike 11 & 12 juni

Op 11 en 12 juni 2022 organiseert Peccioli: De nacht en de dageraad van de reuzen.

De “Eco Run & Bike” is “Eco Run” hardloopwedstrijd en een “Cross Country” fietswedstrijd met routes die volledig over onverharde wegen lopen door het ongerepte landschap van Peccioli tussen bossen, olijfgaarden en wijngaarden.

Zaterdag 11 juni

Op zaterdagavond 11 juni is de start van de Ecco run bij zonsondergang. Let op: goede verlichting is verplicht inclusief een hoofdlamp. Er zijn twee routes: een van 7 km en een van 13 km. Beide wedstrijden starten gelijk bij het amfitheater van de Fonte Mazzola met de “aanwezigheid” van een ‘reus van Peccioli’ om het startschot te geven. De aankomst vindt plaats op het overhangende terras van het Palazzo Senza Tempo in het historische centrum van Peccioli. De 13 km-run is zowel competitief als recreatief.

Aan het eind van de race wordt er een diner georganiseerd door Proloco Peccioli in de straten van het historische centrum, het diner heeft een vaste prijs en is voor iedereen toegankelijk.

Zondag 12 juni

Op zondagochtend is er op hetzelfde parcours de Cross Country bikerace.

Vanaf 12.00 uur is het mogelijk deel te nemen aan de “Pranzo Senza Tempo” (Tijdloze Lunch), georganiseerd door de winkeliers in het historische centrum. Het zal mogelijk zijn verschillende streekgerechten te proeven die diverse ondernemers zullen bereiden. Het is mogelijk van de ene plek naar de andere te lopen en hierdoor de typische streekgerechten te proeven zittend in de straten van het centrum van Peccioli. In de de open lucht en zonder te haasten.

Registratie is verplicht. Het wedstrijdpakket omvat een bon voor lunch en/of diner, evenals diverse gadgets en een technisch kledingstuk.

Gratis parkeren kun je bij de bibliotheek van Fonte Mazzola (Via Vicinale delle Serre) of in de Via dei Cappuccini.

Overdekt parkeren kan betaald in de parkeergarage in Viale Mazzini.

Meer infromatie en aanmelden kan via de website van het toeristenbureau van Peccioli. De kosten per run variëren van € 7 tot € 15 excl. reserveringskosten.

La Notte e l’Alba dei Giganti – Eco Run and Bike – peccioli.net
fotocredit: bureau van turismo Peccioli