Activiteiten,  Omgeving

Colle di Val d’Elsa

Mooie plek om te bezoeken tijdens je verblijf bij Anna-Rosa🌹 is Colle di Val d’Elsa met de spectaculaire Elsa rivier in het natuurpark. Een plek die mag je niet missen! Maar ook de stad zelf, gelegen op 45 kilometer afstand van onze Agriturismo is heel idyllisch.

De wandeling volgt de loop van de rivier de Elsa

Colle di Val d’Elsa – de ‘Sentierelsa’, de wandeltour, slingert langs de rivier de Elsa, die ook haar naam geeft aan de hele vallei – de Val d’Elsa. Onderweg zijn er volop mogelijkheden voor een frisse duik. Neem op een warme dag dus zeker je badkleding mee, zodat je even lekker kunt afkoelen in het heldere water. De  wandeling is ook met kinderen goed te doen.

Schaduwrijk

Door de vele schaduwrijke plekken op de route en het letterlijk afkoelen in het heldere water is het een ideale plek om te bezoeken als de temperatuur in Toscane flink oploopt. Je kunt heen en weer lopen, dit is bijna vijf kilometer, of op de helft van de route van bij de Ponte di San Marziale of vanuit het centrum van Colle di Val d’Elsa de bus naar je startpunt nemen. 

Het mag duidelijk zijn dat de foto’s ook instagram waardig zijn ;-).

Tips

Tips om aan te doen of mee te nemen: waterschoenen, zodat je overal makkelijk het water in en uit kunt. Denk ook aan zonnebrandcrème, een plaid of badlaken om op te zitten/liggen en muggencrème.