De oorsprong van de percolator: De percolator, ook wel bekend als de moka pot, werd in 1933 uitgevonden door Alfonso Bialetti. Het design is sindsdien nauwelijks veranderd en wordt beschouwd als een symbool van Italiaanse koffiecultuur. De percolator werkt door water uit het onderste reservoir naar boven te duwen door een trechter gevuld met gemalen koffie. Het resultaat? Een rijke, aromatische espresso pruttelt
Activiteiten,  Eten en drinken

Traditionele Italiaanse percolator voor het heerlijkste kopje koffie

Een authentieke Toscaanse ervaring….. daar hoort natuurlijk een heerlijke kop koffie bij. Deze kun je bereiden met de klassieke Italiaanse percolator. Je vindt dus bij ons geen Senseo- of filterkoffieapparaten, maar een echte traditionele percolator voor het heerlijkste kopje koffie.

De oorsprong van de percolator: De percolator, ook wel bekend als de mokka pot, werd in 1933 uitgevonden door Alfonso Bialetti. Het design is sindsdien nauwelijks veranderd en wordt beschouwd als een symbool van Italiaanse koffiecultuur. De percolator werkt door water uit het onderste reservoir naar boven te duwen door een trechter gevuld met gemalen koffie. Het resultaat? Een rijke, aromatische espresso

Hoe gebruik je de percolator:

  • Vul het onderste reservoir met water tot net onder het ventiel.
  • Plaats de trechter in het reservoir en vul deze met fijngemalen koffie. Druk de koffie licht aan.
  • Schroef het bovenste deel van de percolator stevig vast.
  • Plaats de percolator op een laag vuur en wacht geduldig.
  • Zodra je een borrelend geluid hoort, is je koffie klaar om te serveren!

Het ritueel van het zetten van koffie met een percolator is een klein maar betekenisvol onderdeel van de Italiaanse levensstijl. Geniet van de intense smaak en het heerlijke aroma terwijl je uitkijkt over het prachtige ons prachtige dal. Het is de perfecte start van een dag vol avonturen of een ontspannend moment om de dag af te sluiten.

De onderstaande video laat goed zien hoe je de beste koffie maakt!

Nog een tip: voor onze gasten die voor snel en gemak gaan staat er een koffieautomaat in onze Cantina (honesty bar principe).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *