Ponte Vecchio Florence blog Anna-Rosa top 10
Activiteiten,  Omgeving

Florence, hoofdstad van Toscane

Er zijn vele leuke dingen om te doen in Florence. Afhankelijk van wat je gezelschap is en wat je interesses zijn geven we tien voorbeelden van activiteiten om te ondernemen.

  1. Wandel over de Ponte Vecchio, de beroemde brug bij Palazzo Pitti in Florence met een fascinerende geschiedenis en een prachtig uitzicht op de rivier de Arno. De brug gebouwd in de middeleeuwen (1345) en beschikt over prachtig steenwerk uit die tijd. Ook een wandeling langs de rivier is heerlijk
  2. Op de Mercato Nuove staat een bronzen fontein van een everzwijn. De snuit van het beest glimt en is verweerd Dit is het gevolg van de duizenden mensen, die over het snuitje geaaid hebben. De legende gaat namelijk dat je terugkeert naar Forence wanneer je dit doet. Voor geluk moet je een muntje in het rooster gooien, dat zich tussen de poten van het zwijn bevindt.
  3. Bezoek de beroemde kathedraal van Florence, de Santa Maria del Fiore, en bekijk de prachtige architectuur van de binnen- en buitenkant van de kathedraal.
  4. Bezoek het Museo degli Uffizi, een van de beroemdste musea ter wereld, en bekijk de schilderijen van beroemde kunstenaars zoals Leonardo da Vinci en Michelangelo.
  5. Bezoek het Palazzo Pitti, een prachtig paleis uit de 15e eeuw, en bewonder de prachtige kunstwerken die er tentoongesteld worden.
  6. Bezoek het beroemde baptisterium van Florence, de San Giovanni, en bekijk de prachtige gouden deuren die door de kunstenaar Lorenzo Ghiberti zijn gemaakt.
  7. Maak een wandeling door de Oltrarno-wijk en bewonder de prachtige historische gebouwen en straatjes die er te zien zijn.
  8. Bezoek het Museo Galileo, waar u kunt leren over de geschiedenis van de wetenschap en de technologie en de beroemde wetenschappers die in Florence hebben geleefd en gewerkt.
  9. Bezoek het beroemde domein van de Medici, de Boboli-tuinen, en wandel door de prachtige tuinen en bewonder de schitterende uitzichten op de stad.
  10. Maak een wandeling door de wijk Santo Spirito en bezoek de markt die er elke dag plaatsvindt, waar u kunt genieten van de lokale specialiteiten en de sfeer van de stad.