Piaggo museo anna-rosa agroiturismo pontederra activiteiten
Activiteiten,  Agriturismo,  Omgeving

Museo Piaggio: Een levendige ontdekkingstocht voor alle leeftijden

Museo Piaggio: Een levendige ontdekkingstocht voor alle leeftijden

Bij aankomst op Agriturismo Anna-Rosa word je direct begroet door een opvallende verschijning: onze Piaggio Ape geschilderd in de Italiaanse vlagkleuren groen, wit en rood. Dit iconische Italiaanse voertuig, een brommertje met laadbak, is niet alleen een blikvanger van de Agriturismo en handig tijdens het boerenwerk, maar vormt ook een geweldig fotomoment. Of te wel Instagram waardig.

Italiaanse straatbeeld

De Piaggio Ape is onlosmakelijk verbonden met het Italiaanse straatbeeld. Op slechts 20 minuten rijden van de Agriturismo, in Pontedera, ligt het officiële ‘Museo Piaggio’. Hier kun je meer dan 250 unieke exemplaren van Piaggio bewonderen, een boeiende bestemming voor zowel volwassenen als kinderen. De naastgelegen fabriek produceert nog steeds de beroemde Vespa scooters, Ape brommers en andere voertuigen van merken als Aprilia en Gilera.

Ontstaan van Piaggio

In het museum is een rijke tentoonstelling van brommers, wagentjes en motoren. Het ontstaan van Piaggio wordt inzichtelijk gemaakt door een mix van bewegende beelden, muziek en videoclips, waardoor het verhaal van deze iconische voertuigen tot leven komt. Speciale aandacht wordt besteed aan de manier waarop Piaggio’s ontwerpen hebben bijgedragen aan zowel de Italiaanse als internationale popcultuur door de jaren heen. Voor de jongere bezoekers is er een speciale kinderhoek, waar zij op een interactieve en creatieve wijze kunnen kennismaken met de museumcollectie. blo

Het Museum

Het Museo Piaggio dient als een eerbetoon aan een van de meest iconische merken van Italië bekend om zijn innovatieve scooters en andere gemotoriseerde voertuigen. Dit museum, opgericht om de rijke geschiedenis en de voortdurende evolutie van het Piaggio-merk te vieren, is gehuisvest in een van de oudste gebouwen van de originele Piaggio-fabriek, die dateert uit de vroege 20e eeuw.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Enrico Piaggio

Piaggio werd in 1884 opgericht door Rinaldo Piaggio en begon oorspronkelijk met de productie van scheepsuitrusting, later uitbreidend naar de luchtvaartsector.
Na de Tweede Wereldoorlog, onder leiding van Enrico Piaggio, de zoon van de oprichter, verschoof het bedrijf zijn focus naar de behoeften van het naoorlogse Italië.

Dit resulteerde in de creatie van de Vespa scooter in 1946, ontworpen door ingenieur Corradino D’Ascanio. De Vespa werd een symbool van vrijheid en mobiliteit, eerst in Italië en later wereldwijd, en speelde een cruciale rol in de motorisering van het naoorlogse Italië.

Film Vespa

Ook is er een film gemaakt over het leven van Enrico Piaggio. De film heeft van alles in zich en is een echte feelgood film. Kort na de oorlog was de vliegtuigfabriek van Piaggio volledig plat gebombardeerd. Enrico wilde deze fabriek weer opnieuw opbouwen en zat op financiële steun van de overheid te wachten. Enrico Vespa, ‘the Italian dream’ is te bekijken via Netflix.

Entree museum

Let op: toegang tot het museum is kosteloos, maar bezoekers dienen vooraf online te reserveren en een tijdslot te selecteren. Voor een meerprijs van €5,00 per persoon kun je een rondleiding met een Engels sprekende gids boeken, wat een verrijking van je bezoek kan zijn. Reserveer direct je tijdslot.

Route

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *