olijvenpluk Agriturismo Anna-Rosa
Agriturismo

Agriturismo

Wat is een Agriturismo?
Agriturismo is de benaming voor een boerenbedrijf in Italië dat primair wordt gebruikt voor agricultuur en secundair voor toerisme. Het woord is een samenstelling van de Italiaanse woorden ‘agriculture’ en ‘turismo’. Sinds 1985 is het woord officieel gedefinieerd door de Italiaanse wet en veranderden veel boerenbedrijven in een agriturismo.

Je viert dus je vakantie op het terrein van een Italiaanse boer of steeds vaker zoals bij Anna-Rosa een boerin. Een agriturismo mag zichzelf alleen deze naam geven als het boerenbedrijf ook nog in werking is.

Net als meeste Agriturismo’s heeft Anna-Rosa verschillende olijf- en wijngaarden. Ook hebben wij fruitbomen en een groentetuin. Op het terrein lopen ook onze kippen lekker vrij rond.

Sinasappelboom

Veel agriturismo’s in Italië ontstonden in de jaren ’70., Italiaanse boeren hadden het in die jaren financieel zwaar. De boeren moeste op zoek naar het genereren van inkomsten op andere manier. Veel boeren besloten om lege kamers in de boerderij om te bouwen tot kamers en appartementen om deze aan toeristen aan te bieden.

olijvenpluk Agriturismo Anna-Rosa
Olijvenpluk
olijven Agriturismo Anna-Rosa
Olijfgaard Agriturismo Anna-Rosa
Olijfgaard
druivenrank Agriturismo Anna-Rosa
Wijngaard

Agriturismo Anna-Rosa heet niet voor niets Anna-Rosa 😉Onze appartementen zijn allemaal naar een rozensoort vernoemd. Welke vind jij de mooiste?

Onze kippen worden wakker.

kippen van Anna-Rosa

Onze ‘huisvos’ komt ook regelmatig langs.

vos

De fruitbomen blijven volop fruit geven. Tijd om jam te maken!

Pruimen en vijgen jam maken Agriturismo Anna-Rosa

De producten die we maken op de boerderij verkopen we ook aan onze gasten.