pastafabriek
Activiteiten,  Eten en drinken,  Omgeving

De Pastafabriek van Famiglia Martelli in Lari – Toscane

famiglia di pastai del 1926.

In het hart van Toscane, Italië, op slechts 30 minuten rijden van onze Agriturismo, in het charmante dorpje Lari bevindt zich de authentieke pastafabriek van de familie Martelli. Vraag om een rondleiding en duik in de geschiedenis van de eeuwenoude tradities en het ambachtelijke vakmanschap van de Famiglia Martelli.

De oorsprong van Famiglia Martelli gaat terug tot 1926, toen grootvader Dino Martelli de basis legde voor dit familiebedrijf. Sindsdien wordt de kunst van pastamaken doorgegeven van generatie op generatie. De familie Martelli hecht groot belang aan het behoud van hun traditionele methoden en gebruikt uitsluitend de beste lokale ingrediënten om authentieke, met de hand gemaakte pasta te creëren. Ze werken nauw samen met lokale boeren die hen voorzien van hoogwaardige tarwe, die op een milieuvriendelijke wijze wordt verbouwd.

Pastafabriek van Famiglia Martelli maakt gebruik van bronzen mallen. Hierdoor krijgt de pasta een ruwe textuur op het oppervlak, waardoor de saus beter hecht en elke hap vol smaak is. Dit bewerkelijke proces vereist veel geduld en vakmanschap, maar het resultaat is een pasta van ongeëvenaarde kwaliteit.

Een andere essentiële stap in het productieproces van Famiglia Martelli is het drogen van de pasta. In plaats van moderne droogtechnieken te gebruiken, kiezen ze ervoor om de pasta op traditionele wijze te drogen. De pasta wordt op speciale rekken opgehangen en gedroogd bij kamertemperatuur, waardoor de unieke textuur en het aroma behouden blijven. Dit langzame droogproces kan wel tot 50 uur duren, maar het is juist deze zorgvuldigheid die Famiglia Martelli onderscheidt van massa geproduceerde pasta.

De kwaliteit en het onderscheidende karakter van deze pasta is voor ons de reden dat we deze producten zelf gebruiken bij onze voedselbereiding. Bovendien kun je in onze ‘Agriturismo-shop’ in La Cantina de producten van Martelli kopen.

Jaarlijks komen talloze mensen de pastafabriek bezoeken om de geheimen van dit kleine paradijs te ontdekken, waaronder ook de voormalige koningin en nu prinses Beatrix van Nederland.

Dus plan zeker een bezoek in tijdens je verblijf bij ons op de agriturismo en laat je betoveren door de eeuwenoude magie van deze bijzondere pastafabriek van de familie Martelli. Het is een ervaring die je voor altijd bij zal blijven.

Check Goole-maps voor de route.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *